Duurzaamheid

Op het gebied van wonen en vastgoedontwikkeling focussen wij ons in grote mate op de factor duurzaamheid. Vanuit de overheid worden steeds hogere eisen gesteld en wij stellen ons dan ook regelmatig de vraag hoe wij energiezuiniger kunnen bouwen.

De implementatie van innovatieve technieken, duurzame energie, alsmede het aanhouden van een hoge standaard op het gebied van comfort, design en functionaliteit hebben wij binnen Ericis vertaald in het concept ‘Positive Building’. Bedrijven die wel duurzaam gehuisvest willen zijn, maar niet toe zijn aan een nieuw pand, kunnen binnen het concept ‘Positive Midlife Upgrade’ hun kantooromgeving ook duurzaam maken.

Ondanks de toename van leegstaand vastgoed, is het aanbod van duurzame huisvesting té beperkt. Kwantitatief aanbod en kwalitatieve duurzame vraag zijn nog steeds niet in evenwicht, terwijl de vraag naar duurzame kantoorhuisvesting naar verwachting zal blijven toenemen. Naast imagoversterking, spelen de aanzienlijke kostenbesparing in de exploitatie op korte termijn, én de waardevermeerdering op lange termijn een grote rol in deze noodzakelijke duurzaamheidsslag. Kiezen voor het verduurzamen van vastgoed maakt dat het zich kan onderscheiden ten opzichte van conventioneel vastgoed.

Verduurzaming van vastgoed kan op veel gebieden. Het betekent de verbetering van het gebouwenergielabel (van D naar een A-rating), een snelle en concrete daling van energieverbruik of exploitatiekosten maar ook het kunnen voldoen aan de wensen van (potentiele) huurders op dit moment en in de toekomst.

Co2 vrije kantoren gouwe zone

co2-vrije-kantoren-gouwe-zone-0

Start typing and press Enter to search