Interview met: Nathalie van der Veen

Interview: interieurarchitecte en textielontwerper Nathalie van der Veen

Een kijkje in het team van Ericis! Nathalie van der Veen is interieurarchitecte en textielontwerper. Ze is begonnen op het Hout- en meubileringscollege te Rotterdam, richting manager wonen. Hierbij hield Nathalie zich bezig met meubelstoffering, marketing en interieuradvies. Omdat ze meer de architectuur kant op wilde, is ze vervolgens de bachelors Interieurarchitectuur en Bachelor Textiel & Mode aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten van Den Haag gaan volgen. Wij spraken haar over haar werkzaamheden bij Ericis.

“Ik werkte vanuit een andere opdrachtgever al een aantal jaar samen met Ericis. Ik wilde mij meer gaan richten op de zakelijke markt en projectmanagement en toen dat vanuit Ericis werd aangeboden, heb ik deze stap gemaakt. Dat is nu zo’n anderhalf jaar geleden,” vertelt Nathalie. Als wij haar vragen naar het eerste project bij Ericis, hoeft ze niet lang na ta denken. “Dat was in het Amsterdam Amstelgebouw, voor Tribes. Ik heb toen het complete project opgepakt, waaronder het realiseren van twee panelen voor de wand. Ik moet toegeven dat ik wel een beetje zenuwachtig was tijdens de opening!”

Inmiddels heeft Nathalie al meerdere projecten gerealiseerd in haar tijd bij Ericis. “Ik vind het belangrijk om de wensen van de klant te vertalen naar vormgeving, met daarbij aandacht voor emotie en gevoel. Dit kan door iets totaal custom-made te maken voor de opdrachtgever, waarbij ik altijd oog heb voor de materialisering.” Een voorbeeld van een project waarbij dat goed is gelukt, is de Mezzanine in het ITO-gebouw in Amsterdam. “Ook hier ben ik aan de slag gegaan met textiel en stofferingen. Voor mij is het belangrijk dat het een passend plaatje wordt.”

De stijl van Nathalie omschrijft ze zelf als strak, modern, natuurlijk en robuust. “Voor mij is het belangrijk dat een interieur natuurlijk en puur is. Ook hou ik ervan om met grote contrasten te werken.”

Hoewel Nathalie heel enthousiast is over haar werk, loopt ze ook wel eens tegen een uitdaging aan. “Ik ben heel perfectionistisch en dat kan wel eens een uitdaging zijn, vooral wanneer het tempo voor een project heel hoog is. Toch probeer ik daar een positieve draai aan te geven. Een beperking kan juist voor iets sterks zorgen, omdat je dan creativiteit moet inzetten om een alternatief te vinden. Ik ben er trots op dat ik dan met zo min mogelijk middelen een zo groot mogelijk resultaat kan behalen.” We zijn benieuwd waar Nathalie over vijf jaar mee bezig denkt te zijn. Daar heeft ze een duidelijk antwoord op. “Horeca! Het lijkt mij heel tof om het interieur voor een hotel of restaurant compleet in te richten. Daarnaast zou ik particulier graag groot werk doen, bijvoorbeeld vrijstaande wonen. Ik kan daar meer thuisgevoel inleggen dan in kantoorruimtes, die we nu ontwikkelen.”

Tot slot vragen we Nathalie of ze een aantal lessen heeft die ze kan meegeven. “De mentaliteit bij Ericis is out-of-the-box denken en dat betekent dat je niet in problemen moet denken, maar oplossingsgericht moet zijn. Planmatig en gestructureerd te werk gaan is daarbij nodig.”

Start typing and press Enter to search