Koppanden Nieuwe Oostenburgerstraat – AMSTERDAM

Koppanden Nieuwe Oostenburgerstraat – AMSTERDAM

Aan de Nieuwe Oostenburgerstraat te Amsterdam, werkt team Ericis in opdracht van Cornerstone aan een uitdagend herontwikkelingsproject. De grootste uitdaging is om te voldoen aan de huidige regelgeving, binnen de grenzen van het pand. Het project op kavels 1 en 2, ook wel de Koppanden genoemd, betreft appartementengebouwen op de kop van een reeds bestaande rij woningen. De naastgelegen bestaande woningen zijn gebouwd rond het jaar 1874. Acht jaar geleden zijn deze bestaande woningen al gerenoveerd en bestaan nu uit appartementen. Nu is het ‘kopdeel’ aan de beurt, waar vier appartementen per gebouw zullen worden gerealiseerd.

 

Onze bouwkundig architect, Ivo de Mari, begeleidt de technische uitwerking van dit project. De rol van Ericis is het ontwerp en technische uitwerking, voor de aanvraag van de omgevingsvergunning. Ook het tekenen en het schrijven van bestekstukken (de technische omschrijving) behoort tot de taken van ons team. De appartementen worden inclusief vloerafwerking en een complete badkamer opgeleverd. Toekomstige bewoners hoeven alleen het interieur zelf te plaatsen.

 

Een uitdagend project
“De naastgelegen panden zijn gebouwd in de negentiende eeuw. De hoogtes en normen voor daglicht zijn tegenwoordig anders dan vroeger. Ook de isolatie, ventilatie en de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) waarden verschillen van nu,” aldus Ivo. Ericis heeft bij ieder project oog voor duurzaamheid en ook voor de Koppanden zal een berekening worden gemaakt voor duurzaamheid. Ivo vertelt: “Gemeente Amsterdam stelt de eis dat de EPC-waarde 0.15 is. Dat is moeilijk om te realiseren, maar zeker mogelijk.” De panden worden op een duurzame manier verwarmd, namelijk aan de hand van een warmtepomp. Deze techniek een ideale manier om de CO2-uitstoot te verminderen en te besparen op energiekosten.

 

Een maand geleden zijn de plannen geaccordeerd door de welstandscommissie, dus op het moment is team Ericis bezig met de verdere uitwerking om het plan in te kunnen dienen bij Gemeente Amsterdam.

 

Herontwikkeling en duurzaamheid
Bent u ook op zoek naar een allround partner die u volledig kan ondersteunen op het vlak van herontwikkeling en duurzaamheid? Team Ericis kan u helpen met het verduurzamen van bestaande woningen door onze technische kennis!

Start typing and press Enter to search