Maison en Objet

Vorige week heeft ons ontwerpteam, Nathalie van der Veen en Shannon van der Hor, Maison & Objet bezocht. De interieurbeurs in Parijs die twee keer per jaar plaatvind. Zeker 30.000 merken uit meer dan 63 landen konden gedurende vijf beursdagen de laatste collecties en nieuwste producten presenteren. Ook Nederland is hier vertegenwoordigd. Benieuwd naar wat de laatste ontwikkelingen op het gebied van interieur zijn? Lees hieronder meer:

De beurs was enorm met een expositieoppervlakte van meer dan 130.000 m2 met ruim 85.000 bezoekers. Ons doel was inspiratie opdoen, de nieuwe trends bekijken en vooral bedenken wat wij mee kunnen nemen en gebruiken in nieuwe projecten. De start was bij hal 5: Home Accessoires (OBJECT). Van verlichting tot kussens en decoratie, hier waren alle kleine objecten die een interieur personaliseren en compleet maken te vinden. De aankleding van de settingen waren alles behalve minimalistisch. De hoeveelheid accessoires, kleuren en materialen in één ruimte is opvallend toegenomen. De prints, opvallende kleuren en glinsterende accessoires vlogen om onze oren. Voor ons was het direct vrij duidelijk: kleurrijke prints en glimmende accessoires mogen weer terugkomen in het interieur. Natuur blijft een belangrijke rol spelen in het interieur. Dit was erg duidelijk terug te zien in het materiaalgebruik en in de verschillende prints. Houten en marmeren accessoires vullen het interieur aan en maken zo het plaatje compleet. Dit seizoen zal het echte groen, maar ook de kunstbloemen, niet ontbreken in het interieur.

In hal 6, 7 en 8 waren de grote stands met complete inrichtingen tentoongesteld. Verschillende culturen van over de hele wereld kwamen hierin samen. Bij het zien van de settingen kwam er een luxe hotelsfeer bij ons naar boven. Warme kleuren zoals: donkergroen, koningsblauw en roodtinten, gecombineerd met materialen zoals: velours, bont en messing details en accessoires hebben gezorgd voor een intieme sfeer. Vakmanschap, tijdloos en elegantie zetten in deze hallen de toon.

De interieurtrends voor 2019 waren goed duidelijk. Hoge open wandkasten, behang in vele soorten, fotografie en spiegels bekleden dit seizoen de wanden. Zowel in de prints op textiel als in de fotografie, zijn de kleurrijke Afrikaanse invloeden duidelijk zichtbaar. Het vakmanschap werd versterkt door de terugkerende botanische interieurtrend. De mix met opvallende prints, ingetogen verlichting, effen vloeren en groot meubileer, zorgde voor een perfect balans.

Decoratie en kunst staan duidelijk centraal met een breed en internationaal aanbod. Maison & Objet 2018 kan het beste omschreven worden als: ‘Durf te combineren en buiten de lijnen te denken‘. Dit zal ook nog meer toegepast worden in de nieuwe projecten van Ericis. Na twee dagen op de beurs te hebben gelopen, is het ontwerpteam vol met inspiratie, creatieve en nieuwe ideeën (en zere voeten) weer terug gekeerd naar Nederland.

Bent u op zoek naar een sterk advies over de inrichting van uw pand? Ons team denkt graag met u mee. Bekijk onze projecten of neem contact met ons op via: info@ericis.nl – +31 (0)182 622 744

Start typing and press Enter to search