Newtonlaan Utrecht

NEWTONLAAN UTRECHT

Vandaag hebben wij een bijzonder project opgeleverd aan Syntrus Achmea Real Estate.

Een transformatie van het kantoorpand gelegen aan de Newtonlaan 201 te Utrecht. Het pand heeft een totaal vloeroppervlak van circa 25.000 m2. Het pand is grotendeels verhuurd aan landelijk en internationaal opererende bedrijven.

Op de begane grond werd onder meer een nieuw plaza gecreëerd van circa 1.000 m² met een compleet vernieuwde en moderne entree, diverse ontmoetingsplekken en een aantrekkelijke coffee-corner.

Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden bestond uit het openmaken van de gevel en het creëren van meer daglicht op de begane grond. Dit werd gecreëerd door het maken van grote openingen in het bestaande dak. Dit dak werd getransformeerd in een open en modern dakterras.

De grootste uitdagingen waren niet alleen het ontwerp maar ook de gewenste snelle doorlooptijd in een verhuurd pand.  Hetgeen betekent dat een groot deel van de werkzaamheden buiten kantoortijden werd uitgevoerd.

Het VO werd gemaakt door Nina Graziosi en haar team van Graziosi Progetti. Het DO, het vergunningstraject  ‘omgevingsvergunning’, de technische uitwerking inclusief bestekken, aanbesteding en de directievoering werd compleet door ‘’team Ericis’’ uitgevoerd. Het gehele traject van voorbereiding tot oplevering heeft circa 12 maanden in beslag genomen

 

Het resultaat verbluffend! Dus… kijk zelf naar onderstaande foto’s.

 

Start typing and press Enter to search