China Construction Bank Amsterdam (CCB)

In opdracht van particuliere beleggers is Ericis verantwoordelijk geweest voor de ontwerpoptimalisatie van het winkel- en woningproject en het projectmanagement in de projectvoorbereiding en gedurende de realisatie tot de oplevering.

Het betreft een bouwplan voor 16 appartementen (ca. 980 m2) verdeeld over 4 bouwlagen en 5 winkels (ca. 250 m2)op begane grondniveau gelegen op de hoek van de Wenslauerstraat/Ten Katestraat te Amsterdam.

Begin 2015 is de China Construction Bank (CCB) haar zoektocht gestart naar geschikte huisvesting voor het nieuwe hoofdkantoor in de regio Amsterdam. Ericis heeft binnen deze fase van het project een bijdrage geleverd door de CCB te voorzien van potentiele indelingsvoorstellen, voor diverse locaties met bijbehorende budgettering.

Na een grondige analyse hebben de uiteindelijke keuze gemaakt zich te vestigen in het Viñoly gebouw, gelegen aan de Zuidas te Amsterdam.

De China Construction Bank is één van de vier grootste Chinese banken en het op één na grootste bedrijf ter wereld. Na een langdurig tenderproces heeft Ericis de opdracht gekregen om de realisatie van deze nieuwe huisvesting op zich te nemen. Wij hebben voor de CCB het gehele design gerealiseerd en projectmanagement van de realisatie hiervan uitgevoerd. Tevens hebben wij het offertetraject begeleid voor de gehele afbouw, de budgettering opgesteld en de CCB geadviseerd in de keuze voor diverse leveranciers. De nieuwe huisvesting is, onder begeleiding van Ericis, eind oktober 2015 opgeleverd.

Begin februari 2014 is aangevangen met de sloop van de huidige opstallen en in mei 2014 is gestart met de bouw. De architectuur is afgestemd op de omgeving en kenmerkt zich zodoende door een sfeervolle typisch Amsterdamse woningbouwstijl.

Plaats

Amsterdam

Metrage verbouwing

1100 m2

Werkzaamheden Ericis

Oriënterend gesprek
Look & feel
Interieurontwerp
Engineering & advies
Materialisatie
Budgettering & advies
Projectmanagement

Oplevering:   

Oktober 2015

Most Recent Projects

Start typing and press Enter to search