Skip to content

onze portfolio

Gouwezone

Werk met ons

Medio 2009 is Ericis gestart met de bouw van ca. 10.000m2 kantoorruimte en volledig ondergrondse parkeergarage op een zichtlocatie langs rivier de Gouwe. Binnen deze ontwikkeling zijn de belangrijkste innovaties op het gebied van alternatieve energie direct geïmplementeerd. Door de combinatie van verschillende natuurlijke bronnen (zon, wind en water) wordt een comfortabel binnenklimaat in combinatie met een zeer laag energieverbruik gerealiseerd. Agentschap NL heeft project ‘GouweZone’ middels een groenverklaring gekwalificeerd tot de top 10 duurzaamste projecten van Nederland.
GouweZone is de eerste ‘Positive Buildings’ in Nederland. Dit keurmerk is ontwikkeld door Ericis en geeft inzage in duurzame criteria, waar te ontwikkelen vastgoed aan dient te voldoen.
  • Streven naar groenverklaring zeer duurzame utiliteitsbouw, uitgegeven door Agentschap NL;
  • Optimale EPC-resultaten. Minimaal 50% lager dan huidige wettelijke norm;
  • Hoge GreenCalc-score;
  • Architectonisch topdesign, qua exterieur en interieur;
  • Maximale flexibiliteit;
  • Lage gebouwgebonden energiekosten.
Naast deze ‘green facts’ is niet ingeleverd op comfort, functionaliteit en design. De vrije hoogte op de begane grond en de kantoorverdiepingen is respectievelijk 5,00 meter en 3,10 meter. Verder zijn de vloervelden geheel vrij van constructieve elementen, waardoor elke kantoorconcept realiseerbaar is. Daarnaast is de gehele parkeergarage voorzien van led-verlichting en zijn voorbereidingen getroffen voor oplaadpunten voor E-auto’s

Plaats

Gouda

Metrage verbouwing

10.000 m2 kantoorruimte
3.100 m2 parkeergarage

Werkzaamheden Ericis

Oriënterend gesprek
Interieur- en architectonisch ontwerp
Look & feel
Materialisatie
Budgettering & aanbesteding
Projectmanagement
Beheer & onderhoud

Oplevering:

2011